Penjagaan Udara

Penyedut Udara pilihan no 1 rakyat Malaysia. Cover keluasan 1600 sqf. 6 Filter termasuk Anti-Flu HEPA, Legionella, AC Catalyst, RBD Plasma dan Deodorization Filter. 

Sangat sesuai diguna jika customer membela kucing, ada alahan pada habuk, asma atau masalah pernafasan.

 • Harga Cash : RM3110 (Free 1 Tahun Servis)
 • Rental : RM104/ sebulan (Free 5 Tahun Servis)

Penapis Udara untuk ruangan yang super besar. Digunakan di dalam dewan atau bilik darjah. KLIA menggunakan Coway Tuba ini di ruangan menunggu untuk keselesaan penumpang. Cover Keluasan sehingga 2650 sqf

Mengandungi 5 Filter utama termasuk Anti-Microbial, Deodorization dan Anti-Flu HEPA.

 • Harga Cash : RM4240 (Free 5 Tahun Servis)
 • Rental : RM142/sebulan (Free 5 Tahun Servis)

Kelebihan utama penapis udara Indicator adalah penunjuk kualiti udara yang boleh dipantau menggunakan talifon pintar. Cover keluasan 1200 sqf. Reka bentuk juga sangat futurustik memenangi reddot design award.

Filter : Anti-Flu HEPA, RBD Plasma, Anti-Bacterial Catalyst dan AC Deodorisation

 • Harga Cash : RM2830 (Free 5 Tahun Servis)
 • Rental : RM90/sebulan (Free 5 Tahun Servis)

 

Penapis Udara Storm adalah satu-satunya model yang mempunyai dwi-penyembur udara atas dan depan seperti kipas angin. Storm juga mempunyai mode turbo untuk menyedut udara dengan pantas.

Filter : Deodorisation, HEPA 

 • Harga Cash : RM2830 (Free 5 Tahun Servis)
 • Rental : RM90/sebulan (Free 5 Tahun Servis)

Penapis udara atau pencuci udara adalah alat yang digunakan untuk menapis bahan cemar yang terkandung dalam udara. Penapis udara banyak digunakan di malaysia kerana ia banyak membantu mengurangkan masalah alergi, asma dan pencemaran asap rokok. Penapis udara sangat penting untuk melindungi kesihatan anak-anak terutama bayi yang baru lahir.

 

Penapis udara membantu menyegarkan kembali udara dalam ruang yang tiada pengaliran udara yang baik. Kotoran seperti debu dan habuk kekal di dalam rumah selain tiada udara yang segar keluar masuk ke dalam rumah. Rumah atau bilik yang sentiasa tertutup adalah sangat  disarankan untuk memasang satu unit penapis udara.

 

Selain itu penapis udara juga dapat menyedut bulu-bulu haiwan peliharaan seperti bulu kucing dan anjing didalam rumah. Bulu kucing kebiasaanya akan beterbangan di udara, melekat di sofa atau bertebaran di lantai. Apabila penapis udara dipasang bulu-bulu tadi akan disedut dan dikumpul di dalam penapis udara lantas menambah kebersihan udara didalam rumah. Ini dapat membantu mengurangkan masalah alergi anak-anak terhadap bulu haiwan. 90% pengguna akan memberikan maklum balas anak-anak tidak lagi bersin teruk selepas memasang penapis udara coway.

 

Maklum balas dari pelanggan menyatakan selepas penapis udara dipasang, bau busuk berkurangan. Bau busuk seperti bau haiwan dan bau kepam berkurang kerana penapis udara ini dilengkapi dengan penapis aktive karbon yang berfungsi meneutralkan bau-bauan. 

  

Ciri-ciri Penapis Udara Yang Baik

Untuk memilih penapis udara yang baik, pastikan penapis udara tersebut dilengkapi penapis HIGH EFFICIENCY PARTICULATE AIR(HEPA) dan juga mempunyai liputan keluasan yang bersesuaian.

HEPA adalah penapis yang menapis 99.97% partikel bersaiz melebihi 0.3micron. HEPA filter adalah wajib untuk mengelakkan penularan bakteria dalam udara, dan penyebaran microorganisms.

HEPA filter juga adalah pelindung kepada virus yang kerap dijangkiti oleh kanak-kanak seperti selesema. Untuk melindungi dari serangan virus yang membawa maut seperti H1N1, Selesema Burung dan lain-lain, setiap keluarga haruslah memiliki sekurang-kurangnya satu unit penapis udara di setiap rumah.

Liputan keluasan juga memainkan peranan yang penting bagi penapis udara. Untuk ruang yang luas haruslah memasang penapis udara yang mempunyai liputan yang tinggi. Penapis udara coway mempunyai liputan seluas 2650 sqf iaitu seluas sebuah dewan.

 

CADR - CADR pula adalah CLEAN AIR DELIVERY RATE iaitu angka merit cubic feet per minute(CFM) sejauh mana sesebuah penapis udara tersebut dapat menghasilkan udara bersih yang sudah menapis 3 kotoran iaitu asap, debunga dan debu. Penapis udara coway mempunyani liputan sehingga 450sqf. 

6 Peringkat Tapisan Penapis Udara

Coway sangat komited untuk memberikan yang terbaik kepada pelanggan. Aspek kesihatan amatlah dititikberatkan lantas coway meletakkan sehingga 6 peringkat tapisan di dalam penapis udara coway. Anda akan menikmati pengalaman yang berbeza apabila menggunakan penapis udara coway ini.

Pre-Filter - Menapis habuk dan kulapuk bersaiz besar serta debunga

Legionella Filter - Menapis Legionella, Staphylococcus, Aureus serta bakteria lain

Anti-Flu HEPA - Menapis debu halus, bakteria, kulapuk serta asap rokok

RBD Plasma - Menapis kulapuk dan kuman seperti Aspergillus Nigermand dan E. Coli. Penapis udara coway memepunyai pembasmi kuman yang unik dan sangat berkuasa.

AC Catalyst - Menapis gas merbahaya seperti formaldehyde,  xynene dan VOCs lain.

Deodorization - Menapis bau busuk, VOCs dan bau rokok.

CIRI UMUM LAIN YANG HEBAT

Smart Air Control System - Membolehkan penapis udara beroperasi pada kelajuan optimum dengan mengesan dan mengenalpasti kualiti udara dalam bilik pada masa tersebut

Smart Air Quality Indicator - Kualiti udara dalam bilik pada masa sesuatu masa dipantau oleh sensor zarah dan boleh dilihat melalui smart circle atau bulatan bewarna yang comel seperti di rajah bawah

Beberapa Sensor untuk Melaras Kelajuan Kipas - Darjah pencemaran dalam bilik dikenalpasti menggunakan beberapa sensor untuk meminimumkan penggunaan eletrik dengan melaraskan kelajuan kipas secara automatik

Sensor Bau - Memantau gas yang menghasilkan bau busuk dalam bilik dan mengawal kelajuan kipas secara automatik

Sensor Debu - Memantau bilangan zarah debu yang tergantung dan mengawal kelajuan kipas secara automatik

Mod Bersesuaian - Coway meningkatkan kebolehgunaan pelanggan dan penjimaat eletrik dengan membangunkan mod kepelbagaian operasi

Mod Allergen - Dengan mengambilkira bilangan bahan pencemar, ia akan menukar kelajuan kipas ke mod allergen sementara penapis menapis bahan pencemar.

Sleep Mode - Ia direka untuk bertukar ke beroperasi dalam keadaan senyap dengan mengesan tahap cahaya untuk memberikan persekitaran yang senyap dan menyenangkan pada waktu gelap untuk mendapat tidur yang nyenyak.

 

Mod Eco Efisyen - Sistem penapis udara yang maju ini menjimatkan tenaga yang terbazir dengan memastikan penggunaan tenaga serendah yang mungkin. Pada mod ini anda boleh mengurangkan penggunaan tenaga dan menjimatkan bil eletrik.

HASIL TAPISAN PENAPIS UDARA COWAY

Bulu kucing, habuk, debu halus terperangkap di dalam penapis udara coway. Inilah antara punca sesetengah orang mengalami masalah pernafasan, kesukaran tidur, bersin yang kerap dan hidung gatal-gatal kerana kotoran halus ini mengganggu sistem pernafasan.

APA KATA PENGGUNA COWAY

 • Design reka bentuk produk yang cantik. 
 • Bau kucing hilang serta merta
 • Membantu mengurangkan habuk dan bulu kucing. pelanggan yang mengalami masalah eczema dah boleh pasang carpet baru!!
 • menyedut bau masakan

PRODUK YANG HEBAT DATANG DENGAN SERVIS YANG SANGAT BAIK

CODY kami akan pastikan produk anda berfungsi di tahap yang optimum.

Untuk memastikan penapis udara berfungsi pada tahap opitmum, produk haruslah diservis. Setiap 2 bulan Coway Lady (Cody) akan datang ke rumah pengguna dan melakukan servis. Setiap kotoran maupun luar dan dalam akan dilap dan dicuci bersih. Kotoran yang melekat pada filter juga akan dibuang. Filter yang sudah tamat tempoh pula akan ditukar yang baru. Tiada caj tambahan dikenakan selama tempoh 5 tahun sewa beli.

>>CALL/WHATSAPP/SMS<<<

ANDA BERTUAH KERANA BERJAYA SAMPAI KE PAGE INI!

SILA PM SAYA SEKARANG UNTUK CLAIM DISKAUN RM150!!

TERHAD UNTUK 10 PELANGGAN SAHAJA

PM Oon, Coway Sabah Sekarang!!!

019-5909413

019-5909413

019-5909413

sipitang, beufort, kuala penyu, papar, putatan, penampang, kota kinabalu, telipok, tuaran, tamparuli, ranau, telupid, sandakan, kota marudu, pitas, kota belud, lahad datu, tawau, tenom. kami cover semua!

COWAY SABAH RECOMMENDED FOR YOU

More ingenious products.

Bamboo
Water Softener
Harry
Prism
Manual Bidet

Pertanyaan

Sila ajukan sebarang soalan kepada kami

Hubungi Kami

Talian Hangat 24 Jam 019-590 9413

Jumpa Kami

Set temujanji di lokasi berdekatan atau kami datang terus ke rumah anda

Subscribe

Dapatkan info promosi terkini terus ke whatsapp anda