Untuk Penjagaan Kesihatan

inception
Rental

RM184/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM7070

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk Stok Air @ Kegunaan Pejabat

core
Rental

RM132/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM4330

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk Ruang yang Sempit

harry
Rental

RM123/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM3960

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk Yang Ada Baby Mudah Bancuh Susu

villaem
Rental

RM118/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM3580

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Moden Design Sesuai Dengan Kabinet Dapur Baru Anda

petit
Rental

RM113/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM3490

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk Jimat dan Bajet Bawah RM100

neo
Rental

RM108/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM3340

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk design yang slim dan futuristik

sally
Rental

RM140/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM4400

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

Untuk Penggunaan Keperluan Asas

ferry
Rental

RM66/sebulan

5 Tahun Servis, Filter & Warranty

Cash

RM2260

Free 1 Tahun Servis, Filter & Warranty

PENAPIS AIR COWAY

Untuk pasaran Malaysia, Coway (M) Sdn. Bhd membawa masuk 8 model penapis air. Setiap model direka khas untuk keperluan pelanggan di Malaysia dan model-model ini mempunyai keistimewaan tersendiri. 

Saya sebagai penasihat Coway anda akan mencadangkan produk terbaik yang paling bersesuaian dengan citarasa dan keperluan anda.

Untuk memilih penapis air, ciri-ciri seperti saiz tanki, jenis penapis yang digunakan, saiz fizikal dan reka bentuk penapis adalah amat penting untuk di ambil kira. 

 

SISTEM PENAPISAN AIR COWAY

Model-model ini terdiri dari 2 jenis iaitu model berdiri dan model di atas meja. Dan penapis air ini pula terbahagi kepada 3 jenis penapis iaitu Reverse Osmosis (RO), Coway Nanotrap dan Air Ion beralkali.

Sistem penapisan Reverse Osmosis (RO) adalah sistem penapisan air yang paling bersih. Membran penapis Reverse Osmosis menggunakan tekanan air untuk menolah air paip mentah menembusi membran separa telap untuk membuang sehingga 99.9999% virus dan bakteria.

Pada masa yang sama penapis coway juga membuang bendasing dalam air seperti logam berat, bahan kimia organik larut yang merbahaya, microorganisma bawaan air, microbs, dan juga bahan radioaktif seperti iodin dan sesium.

 

KELEBIHAN AIR TULEN (PURE WATER)

BEBAS DARIPADA PLUMBUM

Sistem penapisan osmosis berbalik boleh mengeluarkan plumbum dengan berkesan untuk digunakan dengan selamat. Risiko paras plumbum yang berlebihan dalam badan: tekanan darah meningkat, masalah dengan kesuburan dan perkembangan saraf, kerosakan otot, kerosakan otak dan anemia yang teruk bagi kanak-kanak.

MENAPIS KRIPTOSPORIDIUM

Air osmosis berbalik tidak mengandungi kriptosporidium, parasit yang ditemui dalam air yang tercemar. Risiko mencernakan parasit: penyakit usus kecil, kejang perut, demam dan cirit-birit, malah kanak-kanak boleh mengalami penyahhidratan dan malnutrisi.

SELAMAT UNTUK PENYAKIT KANSER

Pesakit kanser yang mempunyai sistem imun yang dilemahkan boleh mengambil air osmosis berbalik semasa dan selepas rawatan kanser. Risiko menggunakan air yang tidak dirawat: mengandungi mikroorganisme yang berbahaya dan kuman kecil yang boleh menyebabkan jangkitan.

AIR YANG LEBIH BERSIH

Menurut pakar air yang diperakui WQA, minum air tulen membantu untuk melegakan beban ke atas buah pinggang kita kerana banyak pencemar akan disimpan dalam badan kita sekiranya kita minum air yang tidak tulen yang perlu diproses oleh buah pinggang kita setiap hari.

MITOS MENGENAI AIR OSMOSIS BERBALIK

MITOS #1 OSMOSIS BERBALIK MENGELUARKAN MINERAL SIHAT DARIPADA AIR

Minum aiar adalah untuk penghidratan semula, bukan untuk makanan tambahan bernutrisi, oleh itu minum air bukan cara yang berkesan untuk mendapatkan nutrien. Menurut doktor, minum air osmosis berbalik tidak akan menjejaskan kesihatan. Minum air yang bersih tanpa logam berat adalah pilihan yang lebih baik berbanding dengan minum air mineral yang mengandungi logam berat. Malah, sayuran dan buah-buahan dalam diet harian kita sudah mencukupi untuk memberikan kita mineral yang diperlukan. Oleh itu, diet yang seimbang adalah cara yang betul untuk mencegah Osteoporosis dan penyakit yang lain. 

MITOS #2 AIAR RO MENGHILANGKAN MINERAL DARIPADA BADAN SAYA

Tiada mana-mana penyelidikan/bukti yang membuktikan bahawa air RO akan menghilangkan mineral daripada badan kita. Semua penulen air kami termasuk penapis diiktiraf dan diperakui oleh Persatuan Kualiti Air(WQA). Oleh itu, air yang dihasilkan oleh penulen air kami memenuhi standard dan kriteria untuk semua orang untuk gunakan dan ambil dengan selamat.

MITOS #4 AIR RO TERLALU BERASID UNTUK BADAN MANUASIA

Sumber air adalah apa yang menjejaskan keputusan pH. Sebaliknya, coway menekankan terhadap sistem penapisan yang boleh menapis keluar pencemar berbahaya seperti logam berat dalam air dan menghasilakan air minuman yang bersih kepada pengguna coway.

KETAHUI PERBEZAAN SETIAP PENAPIS COWAY

Penapis Reverse Osmosis adalah penapis yang terhalus dan menghasilkan air yang terbersih. Size kapilari bagi penapis ini adalah 0.0001 micron.

NF Membran SISTEM AIR BERALKALI

Selain itu Coway juga mengeluarkan penapis NF Membran yang bersaiz kapilari 0.001 micron. Penapis NF membran ini mengeluarkan kebanyakan molekul organik, hampir semua virus, kebanyakan bahan organik asli dan beraneka garam mineral. Penapis ini juga mengeluarkan ion dwivalen.

Oleh itu, penapis NF membran ini boleh menghasilan air minuman yang tulen dan bersih. Penapis NF Membran ni hanya digunakan didalam model Inception. Air bermineral hasil tapisan dari penapis ini akan dielektrolisiskan untuk menjadi air Air Alkali Berion.

KELEBIHAN MEMINUM AIR BERALKALI

 • Minum air beralkali selama 3 hingga 6 bulan boleh merendahkan kolesterol, tahap gula dalam darah dan tekanan darah
 • Minum air beralkali menunjukkan keseimbangan asid-bes yang dipertingkat dan status penghidratan berbanding dengan air paip
 • Air dengan pH 8.8 berkesan meneutralkan asid perut dan pepsin, menjadikannya rawatan yang mungkin untuk refluks asid 

Peringatan:

Air beralkali tidak disyorkan untuk orang yang mempunyai masalah buah pinggang atau oran gyang mengambil ubat-ubatan. Kanak-kanak juga tidak digalakkan meminum air beralkali sama sekali.

AIR BERALKALI - SOALAN LAZIM

 1. Bolehkah air alkali kekal untuk masa yang lama? :: Kami mengesyorkan minum air beralkali dengan segera selepas pengektrakan untuk parah PH alkali yang optimum.
 2. Apakah paras pH minuman yang selamat bagi air beralkali? :: Menurut badan berkuasa Korea, paras pH optimum untuk air beralkali minuman yang selamat adalah daripada pH8.5 hingga pH9.5. Selain itu, Pentadbiran Makanan dan Ubatan Korea (KFDA) mengawal selia paras pH air beralkali yang selamat supaya kurang daripada pH10 untuk minuman.
 3. Dapatkah air beralkali mengubati kanser atau penyakit? :: Minum air beralkali tidak mempunyai mana-mana bukti saintifik atau perubatan untuk dapat mengubat penyakit atau kanser. Air beralkali hanya boleh meningkatkan dan melegakan gejala gastrousus termasuk cirit-birit yang kronik, ketidakhadaman, penapaian abnormal dalam perut dan asid perut yang berlebihan, sebagaimana yang dibuktikan dan diperakui oleh KFDA.

 

Coway Nanotrap pula adalah penapis ciptaan coway bersaiz kapilari 0.01 micron. Penapis ini mempunyai tahap penapisan terlaju 62.5L sejam. Penapis nanotrap menapis organisma yang bercas negatif menggunakan tenaga elektromagnet untuk menapis virus dan bakteria tanpa menggangu kelajuan aliran air. Sistem penapisan ini memberikan air yang lebih bersih daripada sistem UV dan UF. Coway Nanotrap adalah ciptaan inovatif mengandungi nanogentian dengan penyalut elektroputar berpaten(gentian nanoalimina 0.01micron) mempunyai luas permukaan yang besar dengan kapasiti penapisan yang tinggi. Teknologi ini mempunyai standard penyingkiran kekeruhan yang tinggi dengan mengurangkan bahan bio-busuk dengan berkesan seperti serpihan sel, bkateria, birus, VOC dan prestasi dipertingkatkan dengan kadar aliran air yang tinggi.

KEISTIMEWAAN PENAPIS NANOTRAP COWAY

 1. Menghapuskan bau dengan berkesan untuk menghasilkan air yang bersih dan menyegarkan.
 2. Menghasilkan isipadu air bersih yang tinggi walaupun dengan tekanan air yang rendah, yang lebih menyenangkan berbanding penapis UF konvensional
 3. Mengandungi gentian nano dengan penyalut elektroputar berpaten yang diiktiraf oleh NASA.
 4. Menggunakan penyalut gentian nano elektroputar yang dibangunkan sendiri oleh pusat R&D Coway untuk memanjangkan hayat penapis Nanotrap Coway

 

PERBANDINGAN TEKNOLOGI PENAPIS AIR

Coway menyediakan sistem penapisan terbaik dan mempunyai standard yang tinggi untuk pelanggan agar kebersihan dan keselamatan terjamin. Untuk menjaga kualiti air minuman, penapis ini akan di cuci oleh cody atau servis technician setiap 2 bulan. Filter yang sudah tamat tempoh juga akan diganti mengikut jadual. Jika berlaku kerosakan pada filter, coway akan menggantikan kepada filter yang baru tanpa cas tambahan. Ini kerana produk coway yang anda sewa-beli mempunyai warranty jaminan selama 5 tahun.

Sistem penapisan coway terbahagi kepada 6 peringkat. Filter pada setiap peringkat mempunyai tugas khusus masing-masing. Untuk menjimatkan ruang. coway menggabungkan Plus-Sediment dan Pre-Carbon menjadi Neo-Sense Filter. Manakala Post-Carbon dan Fine Filter menjadi Plus Inno-Sense Filter

Berikut adalah butiran penapis coway

STEP 1 + 2 : NEO-SENSE FILTER - Jadual tukar setiap 6 bulan

 • Pre-Carbon Filter -  Diperbuat dari kulit kelapa. 
 • Plus-Sediment Filter - Diperbuat daripada polypropylene

STEP 3 : REVERSE OSMOSIS MEMBRANE FILTER - Jadual tukar setiap 24 bulan

 • Diperbuat dari Polyamide & Polysulfone

STEP 4 + 5 : PLUS INNO-SENSE FILTER - Jadual tukar setiap 18 bulan

 • Post-Carbon Filter - Diperbuat dari Intipati kelapa + kulit kelapa 
 • Fine Filter - Diperbuat dari Polypropylene 

STEP 6 : ANTI-BACTERIAL FILTER - Jadual tukar setiap 12 bulan

 • Diperbuat dari seramik

Setiap filter coway mempunyai sijil HALAL daripada JAKIM. Pengguna boleh meminum air coway tanpa rasa was-was. Air coway adalah selamat dan suci untuk digunakan. 

HASIL TAPISAN COWAY

Coway komited dalam memastikan kualiti air yang diminum oleh pelanggan pada tahap yang terbersih. Oleh sebab itu coway membuat jadual servis penapis air di rumah pelanggan pada setiap 2 bulan. Walaupun air terawat di Malaysia adalah pada standard dan piawaian yang ditetapkan oleh kerajaan, akan tetapi akibat sistem perpaipan yang terlalu lama melebihi 30 tahun luar dan dalam rumah, karat & besi dari paip air berkemungkinan mencemari air terawat tadi. Hasil tapisan selepas 2 bulan penggunaan penapis air coway boleh di lihat seperti gambar di bawah

Rata-rata pelanggan berpuas hati selepas menggunakan produk coway. Servis setiap 2 bulan coway tanpa caj tambahan pula membuatkan pelanggan rasa dihargai dan selamat.

SERVIS TERBAIK DARI COWAY

Servis berjadual ini adalah penghubung antara coway dan pelanggan. Tukang servis akan memastikan tanki coway disteril menggunakan Hi-Care. Filter akan dicuci untuk  mengeluarkan sisa-sisa kotoran yang melekat di dalam filter. Kemudian filter yang sudah tamat tempoh pula akan ditukar. Akhir sekali coway tadi akan di lap untuk memastikan ianya sentiasa nampak baru bebas dari habuk. 

Kebaikan servis ini adalah tiada sebarang caj tambahan dikenakan. Penukaran filter baru juga Percuma.

 

>>CALL/WHATSAPP/SMS<<<

ANDA BERTUAH KERANA BERJAYA SAMPAI KE PAGE INI!

SILA PM SAYA SEKARANG UNTUK CLAIM DISKAUN RM150!!

TERHAD UNTUK 10 PELANGGAN SAHAJA

PM Oon, Coway Sabah Sekarang!!!

019-5909413

019-5909413

019-5909413

sipitang, beufort, kuala penyu, papar, putatan, penampang, kota kinabalu, telipok, tuaran, tamparuli, ranau, telupid, sandakan, kota marudu, pitas, kota belud, lahad datu, tawau, tenom. kami cover semua!

LAIN-LAIN PRODUK YANG COWAY SABAH SYORKAN KEPADA ANDA

Pelbagai Produk Hebat

Bamboo
Lombok2
Water Softener
Prism
Manual Bidet

Pertanyaan

Sila ajukan sebarang soalan kepada kami

Hubungi Kami

Talian Hangat 24 Jam 019-590 9413

Jumpa Kami

Set temujanji di lokasi berdekatan atau kami datang terus ke rumah anda

Subscribe

Dapatkan info promosi terkini terus ke whatsapp anda